RFA-Robotloaders – Eenvoudig te bedienen beladingsrobots

Duidelijke afspraken en vaste prijzen
Bij RFA weet u precies waar u aan toe bent en wat er geleverd wordt voor een vaste prijs. Hiervoor heeft RFA voor Robotloaders een overzichtelijke prijslijst en brochure met een duidelijke leveringsomvang en vaste prijzen gemaakt.
– Meer informatie over de RFA Robotloaders
– PDF brochure van de RFA-Robotloaders
– PDF prijslijst van RFA-Robotloaders

Bewerkingsmachines beladen met de Robotloaders van RFA
Robots worden steeds vaker ingezet voor het beladen van CNC machines. RFA heeft sinds 1992 bij een respectabel aantal bedrijven Kawasaki Robotloaders geplaatst voor het beladen van zeer veel merken en typen CNC machines. Deze beladingsrobots werken naar volle tevredenheid. Onze klanten zijn erg enthousiast over de hoge productiviteit van de bewerkingsmachine geautomatiseerd met robotbelading, de flexibiliteit, de lage productiekosten, het bedieningsgemak en de verbeterde ergonomie. Op basis van 32 jaar ervaring heeft RFA standaard Robotloaders voor machinebelading ontwikkeld.

Flexibele aanvoer van werkstukken
De onbewerkte werkstukken worden los op een werkstuktafel of de aanvoer transportband gelegd. De robot pakt het werkstuk en zet het in de cnc draaibank of in de cnc freesmachine. Het bewerkte werkstuk legt de beladingsrobot terug. Door de flexibele productaanvoer zijn de beladingssystemen geschikt om ook kleine series te automatiseren.

Snel en gemakkelijk omstellen
De beladingsrobot wordt snel en eenvoudig geprogrammeerd voor een nieuw werkstuk. Via Nederlandse software wordt eenvoudig in mm de posities en werkstukeigenschappen ingegeven. De software op Tablet-PC is overzichtelijk een eenvoudig te bedienen. De programma’s worden opgeslagen in het geheugen zodat ze later opgeroepen kan worden. RFA-Raster wordt ingezet om werkstukken van een werkstuktafel in de CNC machine te laden. RFA-Vision instellen voor een nieuw werkstuk duurt slechts 5 minuten en wordt veel ingezet om werkstukken van een transportband te nemen. Met RFA-Pallet wordt bij palletbelading het systeem eenvoudig ingesteld. RFA-JobEdit is een softwarepakket om de volledige productie mee aan te sturen. Meer informatie vindt u op de RFA software pagina.

Real time controle en verbinding via Smartphone: RFA-Connect
De intuïtieve bedieningssoftware voor beladingsrobots is hierom uitgebreid met RFA-Connect module met IP camera. Met de uitbreiding is de gebruiker altijd op de hoogte van de status van de productie.
Mocht er onverhoeds iets mis gaan bij het beladen van de CNC machine, de perslucht valt weg, een van de werkstukken is van een verkeerde afmeting of de machine stopt, dan valt de productie stil. Door RFA-Connect wordt de gebruiker hiervan via een melding op de smartphone op de hoogte gebracht. Er wordt vermeld welke verstoring heeft plaatsgevonden en krijgt een video van de laatste 30 seconden productie toegezonden om te kunnen analyseren wat er plaats heeft gevonden.

RFA Kawasaki RS020NFE91 Robotpalletloader belaadt Hyundai freesmachine
Deze RFA Robotloader laadt pallets in een Hyundai Wia DNM F400 freesmachine bij MetalNet Fijnmetaal B.V. De robot neemt de
Lees meer.
RFA Kawasaki RS020NFE91 Robotloader belaadt Doosan DNM 4500
De RS020NFE91 Robotloader met RFA-Raster belaadt automatisch de Doosan DNM 4500 CNC freesmachine. De automatisering is aan de zijkant van
Lees meer.
RFA Robotloader Kawasaki Robot RS020NFE91 bij Doosan draaibank
Door RFA geleverde Kawasaki RS020N Robotloader bij de Doosan draaibank van Hempenius Metaalbewerking. Door het automatiseren van de productie is
Lees meer.
RFA Kawasaki CX210L Robotloader belaadt Haas DS 30Y draaibank bij Uitgeest Mechanische Industrie B.V
RFA heeft deze Kawasaki CX210LFE02 Robotloader aan een Haas DS-30Y draaibank bij Uitgeest mechanische Industrie B.V. geïnstalleerd. Deze grote 6-assige
Lees meer.
RFA Robotloader Kawasaki BT200LFE02 voor DMG Mori CLX 550 bij TMI Group B.V
RFA heeft de optimale oplossing gecreëerd voor het beladen van een DMG Mori CLX 550 draaibank bij TMI Group B.V.
Lees meer.
RFA Kawasaki Robotloader voor pallets aan Mazak machine bij Pretec B V
RFA-Robotloader voor het beladen van een Mazak CNC machine met werkstuk pallets. Compacte footprint, eenvoudige bediening.
Lees meer.