RFA-Robotloaders, eenvoudig te bedienen beladingsrobots

Duidelijke afspraken en vaste prijzen
Bij RFA weet u precies waar u aan toe bent en wat er geleverd wordt voor een vaste prijs. Hiervoor heeft RFA voor Robotloaders een overzichtelijke prijslijst en brochure met een duidelijke leveringsomvang en vaste prijzen gemaakt.
– Meer informatie over de RFA Robotloaders
– PDF brochure van de RFA-Robotloaders
– PDF prijslijst van RFA-Robotloaders

Bewerkingsmachines beladen met de Robotloaders van RFA
Robots worden steeds vaker ingezet voor het beladen van CNC machines. RFA heeft sinds 1992 bij een respectabel aantal bedrijven Kawasaki Robotloaders met RFA-Vision geplaatst voor het beladen van machines. Deze beladingsrobots werken naar volle tevredenheid. Onze klanten zijn erg enthousiast over de hoge productiviteit van de bewerkingsmachine, de flexibiliteit, de lage productiekosten, het bedieningsgemak en de verbeterde ergonomie. Op basis van 32 jaar ervaring heeft RFA standaard Robotloaders voor machinebelading ontwikkeld.

Flexibele aanvoer van werkstukken
De onbewerkte werkstukken worden los op een werkstuktafel of de aanvoer transportband gelegd. De robot pakt het werkstuk en zet het in de draaibank of in de freesmachine. Het bewerkte werkstuk legt de beladingsrobot terug. Door de flexibele productaanvoer zijn de beladingssystemen geschikt voor kleine series.

Snel en gemakkelijk omstellen
De beladingsrobot wordt snel en eenvoudig geprogrammeerd voor een nieuw werkstuk. Via Nederlandse software wordt eenvoudig in mm de posities en werkstukeigenschappen ingegeven. De software op Tablet-PC is overzichtelijk een eenvoudig te bedienen. De programma’s worden opgeslagen in het geheugen zodat ze later opgeroepen kan worden. RFA-Raster wordt ingezet om werkstukken van een werkstuktafel in de CNC machine te laden. RFA-Vision instellen voor een nieuw werkstuk duurt slechts 5 minuten en wordt veel ingezet om werkstukken van een transportband te nemen. RFA-JobEdit is een softwarepakket om de volledige productie mee aan te sturen.