Door RFA geleverde Kawasaki robotsystemen voor het palletiseren van dozen.

Amerikaanse vouwdozen van 5 lijnen palletiseren
De robot pakt een pallet en plaatst deze op een van de 5 palletiseerposities. Met de klemgrijper worden meerdere dozen tegelijk gepakt. Als een van de 5 pallets vol is wordt deze door een circulaire transferwagen naar de afvoerbaan gebracht en automatisch omsnoerd.
Het hele systeem met alle rollenbanen wordt door de robot bestuurd. Met PatEdit wordt eenvoudig tussen verschillende doosmaten gewisseld.


Kawasaki ZD130 palletiseert 5 lijnen
  link naar YouTube
Klik hier voor de video
   
Amerikaanse vouwdozen van 2 case packers
Vanwege de beperkte beschikbare ruimte is de compacte Kawasaki RD080N robot ideaal voor deze toepassing. De aanvoerbanen hebben door een pusher een dubbele buffercapaciteit. Tevens worden de dozen op de banen geformeerd, zodat de robot  2 dozen zowel aan de lange als aan de korte zijde kan pakken. De beladen pallets worden met AGV's afgevoerd. De robot hanteert ook de lege pallets.
Kawasaki RD080N palletiseert dozen van 2 case packers
  link naar YouTube
Klik hier voor de video
   
Amerikaanse vouwdozen van 2 lijnen
De robot pakt een pallet en plaatst deze op een van de 2 palletiseerposities. Met de dragende klemgrijper worden meerdere dozen tegelijk en lege pallets gepakt. Als de pallet volledig beladen is wordt deze over de palletrollenbaan afgevoerd. De robot plaatst per pallet 1 doos voor controle op een transportband. Na goedkeur wordt deze doos weer door de robot opgestapeld.  Met RFA's PatEdit palletiseersoftware wordt eenvoudig een nieuw stapelpatroon gemaakt.
Kawasaki ZD130 palletiseert van 2 lijnen
  link naar YouTube
Klik hier voor de video
   
Kleine amerikaanse vouwdoosjes van 1 case packer
De doosjes komen liggend op de zijkant uit de case packer. De robot kantelt de doosjes in het oppakstation op de aanvoebaan.  De robot palletiseert de doosjes met een dragende klemgrijper en pakt ook een lege pallet van de stapel en plaatst deze op de rollenbaan. De stapels met lege pallets komen over een palletrollenbaan in de robotcel. De beladen pallets worden over een rollenbaan uit de robotcel gebracht.  De operator de robotcel nooit te betreden.
Kawasaki RD080N palletiseert dozen van 2 case packers
  link naar YouTube
Klik hier voor de video
   
Amerikaanse vouwdozen van 2 vullijnen voor jerry cans met olie
De compacte Kawasaki RD080N robot pakt met een dragende klemgrijper 2 dozen tegelijk. De robot pakt ook lege euro- en cp9 pallets van de stapel en legt deze op de pallet rollenbanen. De robot pakt tussenvellen met een vacuümcups, die in de grijper zijn geïntegreerd. De beladen pallets worden door de aangedreven rollenbanen uit de robotcel getransporteerd. Het hele systeem, inclusief alle rollenbanen, wordt door de robot bestuurd.
Kawasaki RD080N palletiseert van 2 vullijnen
  link naar YouTube
Klik hier voor de video
   
Dozen van 30kg. palletiseren, foliedispenser, palletdispenser
De palletdispenser plaatst een lege pallet op de rollenbaan. Terwijl de pallet onder de foliedispenser door wordt getransporteerd, legt de dispenser een plastic vel op de pallet. De robot is uitgerust met een robuuste klemgrijper die geschikt is om 1 doos van 30 kg op te pakken. De beladen pallet wordt door de met een lichtscherm beveiligde opening in het hek getransporteerd tot buiten de robotcel. Hier kan de operator de pallet veilig van de rollenbaan afnemen.
Kawasaki RD080N palletiseert dozen van 30 kg.
  link naar YouTube
Klik hier voor de video
   
Met hoge capaciteit display geperforeerde dozen palletiseren
De robot plaatst een pallet op de rollenbaan. De grijper is geschikt voor geperforeerde dozen. Dan pakt de robot een rij dozen en tegelijk een tussenvel en plaatst deze op de pallet. De robot palletiseert vervolgens rijen met dozen in de lengte- en in de dwarsrichting. De robot plaatst ook tussenvellen. Door de dubbele aanvoer is er een compact systeem met een hoge capaciteit van ca 24 dozen per minuut gecreëerd.
Kawasaki FD050N palletiseert wrap around dozen
  link naar YouTube
Klik hier voor de video
   
Dozen met kaas: 2 robots voor 6 lijnen
De robots hanterent dozen, euro- en plastic pallets. De dozen komen van 6 verpakkingslijnen naar de robot. De grijper is geschikt om hele rijen metdozen op te pakken en neer te zetten. RFA heeft de 2 robots, 6 dozenbanen met formeerfunctie, pallet rollenbanen, transferwagen, weegstation, rekfolie wikkelaar en een geavanceerd OPC systeem sleutelklaar geleverd.
2x Kawasaki ZD130S robots voor  6 lijnen
  link naar YouTube
Klik hier voor de video
   
Kleine doosjes met hoge capaciteit palletiseren
De robot pakt 1 of 2 rijen of gedeeltes van rijen met doosjes en plaatst deze op de pallet. De doosjes worden in de oppakpositie geformeerd, er worden complete of gedeeltes van rijen klaargezet voor de robot. De robot hanteert een vacuümgrijper, waarvan de obedekte vacuümcups automatisch worden afgesloten. De robot pakt ook een tussenvel en plaatst dit op de pallet pf op de doosjes.
Kawasaki ZD130S palletiseert kleine doosjes
  link naar YouTube
Klik hier voor de video
   
Zware dozen van 30 kg. palletiseren
De robot plaatst een pallet op de grond. De grijper is geschikt voor zware dozen van 30 kg. De robot klemt de zware dozen stevig vast en plaatst deze op de pallet. Om ruimte te besparen is de robot boven de aanvoerbaan geplaatst. Deze robotcel is opgebouwd als een standaard single-manual robotpalletiser van RFA, maar dan met een klemgrijper voor zware dozen .
Kawasaki FD050N palletiseert 30 kg. dozen
  link naar YouTube
Klik hier voor de video
   
Amerikaanse vouwdozen palletiseren
De robot pakt een lege pallet van de stapel en plaatst deze op de palletiseerpositie. De robot pakt met een dubbele vacuümgrijper 1 of 2 dozen en stapelt deze op de pallet. De dozen zijn gevuld met pakken broodbeleg. De robot kan 2 pallets tot 2,5 meter hoog beladen met dozen. Als de pallets vol zijn, kunnen deze weggehaald worden met een heftruck of een pompwagen. Deze robotpalletiser heeft een gunstige prijs en neemt weinig ruimte in beslag.
Kawasaki FD050N palletiseert dozen
  link naar YouTube
Klik hier voor de video
   
Amerikaanse vouwdozen met flessen palletiseren
De robot plaatst de lege pallets op de pallet rollenbaan. De robot pakt met een dragende klemgrijper 1 of 2 dozen plaatst deze op de pallet. Er staan 3 verschillende soorten lege pallets binnen het bereik van de robot. De dozen zijn gevuld met plastic flessen met verf. De robot kan 2 pallets tot 2,5 meter hoog beladen met dozen. De beladen pallets worden met een rollenbaan afgevoerd.
Kawasaki FD050N palletiseert dozen
  link naar YouTube
Klik hier voor de video
   
Amerikaanse vouwdozen palletiseren en tussenvellen plaatsen
De robot pakt een tussenvel van de vellendispenser en plaatst dit op de pallet. De robot pakt met een dragende klemgrijper 1 of 2 dozen en stapelt deze op de pallet. De dozen zijn gevuld met doosjes hartig gebak. De robot kan 2 pallets tot 2,5 meter hoog beladen met dozen. Als de pallets vol zijn, kunnen deze weggehaald worden met een heftruck of een pompwagen. Met deze grijper kan de robot alle verpakkingen perfect palletiseren.
Kawasaki FD050N palletiseert dozen
  link naar YouTube
Klik hier voor de video
   
20 kg. dozen palletiseren op 4 posities en lege pallets plaatsen
De robot pakt een lege pallet van de stapel en plaatst deze op één van de vier palletiseerposities. De robot pakt met een vacuümgrijper de dozen met een gewicht van 20kg. en stapelt deze op de pallet. Er zijn 4 palletiseer posities. De dozen zijn gevuld met metalen onderdelen. De robot kan 4 pallets tot 2,5 meter hoog beladen met dozen. De beladen pallets worden weggehaald met een heftruck of een pompwagen.
Kawasaki FD050N palletiseert dozen
  link naar YouTube
Klik hier voor de video
   
Wrap Around dozen palletiseren
De robot plaatst een pallet op de rollenbaan. Met een
klemgrijper die de overstaande zijden van de dozen klemt worden 3
dozen tegelijk gepakt. De dozen zijn gevuld met pakken melk. Wanneer de pallet vol is wordt deze doorgevoerd naar een wikkelaar en automatisch gewikkeld. Door de compacte opstelling en het grijpen van 3 dozen tegelijk wordt een hoge capaciteit behaald
Kawasaki FD050N palletiseert wrap around dozen
  link naar YouTube
Klik hier voor de video