Door RFA geleverde Kawasaki robotsystemen voor het palletiseren van jerrycans.

Jerrycans met een Kawasaki RD080N robot palletiseren
De Kawasaki RD080N robotpalletiser is ge├»ntegreerd in een vullijn voor  jerrycans. Er is 1 aanvoerbaan naar de robot.
De robot grijpt 1 volle jerrycan tegelijk en plaatst deze op de pallet.  Hiervoor is de robot uitgerust met een dragende klemgrijper. De robot plaatst de jerrycans op de pallets en plaatst ook tussenkartons. De lege pallets worden door de robot afgestapeld en op de palletiseerpositie gelegd.
De beladen pallets worden door een aangedreven rollenbaan uit de robotcel getransporteerd.


Kawasaki RD080N for jerry cans
  link naar YouTube
Klik hier voor de video
   
Jerrycans palletiseren met een Kawasaki ZD130S robot
De Kawasaki ZD130S robotpalletiser heeft een hanteringcapaciteit van 130kg. De robot is geïntegreerd in 2 vullijnen voor 20 en 30 liter jerrycans met o.a. zoutzuur. Er zijn 2x2 aanvoerbanen naar de robot.
De robot grijpt 1 stuks 30L jerrycan of 2 stuks 20L jerrycans van 4 kettingbanen.  Hiervoor is de robot uitgerust met een dragende klemgrijper. De robot plaatst de jerrycans op de pallets. De lege pallets worden door de robot afgestapeld en op de palletiseerpositie gelegd.
De beladen pallets worden door een haakse overzetter van de 2 palletiseerposities op 1 afvoerbaan naar de wikkelaar getransporteerd.
Kawasaki ZD130S voor jerry cans
  link naar YouTube
Klik hier voor de video
   
Kartonnen vaten palletiseren met Kawasaki ZD130S robot
De Kawasaki ZD130S robot is uitgerust met een servo bestuurde grijper. Deze grijper is geschikt om een gehele laag met kartonnen vaten te pakken, maar ook een tussenvel en een lege pallet. Alle transportbanen, de palletbanen en de transferwagen worden door de robotbesturing bestuurd
Kawasaki  ZD130 palletiseert kartonnen vaten
  link naar YouTube
Klik hier voor de video