Door RFA aan Tata Steel IJmuiden geleverd Kawasaki robotsysteem voor het palletiseren, etiketteren en wegen  van vuurvaste stenen.
RFA heeft aanTata Steel IJmuiden een sleutelklare Kawasaki robotpalletiser met transportsysteem voor het wegen, het etiketteren en het palletiseren van vuurvaste stenen geleverd. De robot pakt de stenen met een vacuümgrijper van de transportband, beweegt de steen langs een etiketteermachine om er een etiket op te plakken en stapelt de steen vervolgens op een pallet. De robot pakt ook lege houten en stalen pallets van een stapel en plaatst deze op de palletiseerpositie. Papieren tussenvellen en stalen tussenroosters worden ook door de robot op de lagen met gestapeld stenen gelegd. De stenen worden gewogen door een weegunit, waarvan de opnemers in het frame van de transportband zijn geïntegreerd. De robot plaatst stenen, die op gewicht zijn afgekeurd, op een aparte pallet, evenzo de stenen die extern getest moeten worden.
RFA Kawasaki robot palletiser voor stene RFA Kawasaki CP300L robotpalletiser at Tata Steel Team Tata Steel DSF bij Kawasaki robot palletiser
De Kawasaki CP300 robotpalletiser stapelt vuurvaste stenen op in de steenfabriek van Tata Steel IJmuiden RFA heeft dit robotsysteem inclusief een transportsysteem voor stenen en pallets sleutelklaar geleverd. Het trotse projectteam van Tata Steel bij de nieuwe Kawasaki CP300L robot die door RFA geleverd is. 
RFA Robot palletiser Kawasaki stapelt stenen, plakt etiketten op de stenen emmers, plaatst tussenvellen en plaatst lege pallets De robot plaatst 2 stalen gewichten op het tussenvel, om te voorkomen dat het papier wegwaait. RFA Robot palletiser Kawasaki CP300L plakt een etiket op steen.
De robot plakt een etiket op de steen door de steen langs een etiketteermachine te bewegen.
RFA Robot palletiser Kawasaki CP300L pakt een vuurvaste steen van de transportband.
De robot pakt een vuurvaste steen met een gewicht van 40 kg. van de band stapelt deze op de pallet.
RFA Robot palletiser Kawasaki stapelt emmers en plaatst tussenkartons De Kawasaki CP300L robot pakt met de vacuümgrijper een tussenvel uit het magazijn en plaatst dit op de gestapelde stenen. RFA Robot palletiser Kawasaki CP300L plaatst een lege houten pallet
De robot pakt een lege houten pallet van de stapel met pallets en plaatst deze op de palletiseerpositie op de kettingbaan.
RFA Robot palletiser Kawasaki CP300L pakt en stalen pallet van de stapel en plaatst deze op de palletiseerpositie op de kettingbaan.
De robot pakt een lege stalen pallet met een gewicht van 100 kg. van de stapel en plaatst deze op de palletiseerpositie op de kettingbaan.
  link naar YouTube
Klik hier voor de video van de FAT bij RFA
link naar YouTube
Klik hier voor de video op locatie bij Tata Steel IJmuiden