RFA-JobEdit: Eenvoudig te beheren takenlijst voor gemengde en enkelstuks productie

Bij het laden van werkstukpallets in CNC machines komt het vaak voor dat niet alle pallets in een productierun hetzelfde werkstuk bevatten. Op het moment dat de robot een pallet in de machine laadt is het belangrijk dat de CNC bewerkingsmachine het juiste bewerkingsprogramma uit gaat voeren.

De RFA-JobEdit software is een uitbreiding op de RFA-Pallet software. De gebruiker wordt in staat gesteld een takenlijst op te stellen. Voor iedere taak wordt aangegeven welke pallet geladen moet worden en welk bewerkingsprogramma hierbij uitgevoerd moet worden. De volgorde en taken worden visueel weergegeven in het schematisch weergegeven magazijn en de takenlijst. Een tijdsindicatie wordt gegeven van de complete lijst waardoor de planning wordt vereenvoudigd.
Het bij een taak behorende CNC bewerkingsprogramma wordt via TCP/IP naar de machine verzonden of het programma in het geheugen wordt geactiveerd.

Door RFA-JobEdit in te zetten wordt de machine automatisering nog flexibeler. De robot en machine worden nu optimaal benut door gemengd te produceren.
Omdat er een grote verscheidenheid aan machines en processen is past RFA de software steeds aan het specifieke project aan.

Met RFA-JobEdit is het mogelijk een combinatie van palletbelading en werkstukbelading te maken. In onderstaand video is hiervan een voorbeeld te zien.

RFA-Pallet en RFA-Raster Robotloader CX210L met RFA-JobEdit. Ultieme flexibiliteit voor het automatiseren van uw machine: Wekstukbelading en palletbelading in 1 systeem