RFA-Connect: onbemand en bewaakt produceren

De RFA-Robotloaders produceren door nadat alle medewerkers naar huis zijn. Er is geen toezicht op de robotcel.

De intuïtieve bedieningssoftware RFA-Raster voor beladingsrobots is hierom uitgebreid met RFA-Connect module met IP camera. Met de uitbreiding is de gebruiker altijd op de hoogte van de status van de productie.
Mocht er onverhoeds iets mis gaan bij het beladen van de CNC machine, de perslucht valt weg, een van de werkstukken is van een verkeerde afmeting of de machine stopt, dan valt de productie stil. Door RFA-Connect wordt de gebruiker hiervan via een melding op de smartphone op de hoogte gebracht. Er wordt vermeld welke verstoring heeft plaatsgevonden en krijgt een video van de laatste 30 seconden productie toegezonden om te kunnen analyseren wat er plaats heeft gevonden.

In de RFA-Connect software is een roosterfunctie beschikbaar. Door op verschillende dagen en tijdstippen bepaalde verbonden telefoons in te roosteren wordt voorkomen dat altijd dezelfde medewerker de meldingen ontvangt. Naast status updates worden ook interessante statistieken over de productie van de automatisering samengesteld. De gegevens worden als overzichtelijke grafieken weergegeven. Op basis van de grafieken kan de rendabiliteit en effectieve inzet van de RFA-Robotloader geanalyseerd worden.
Het onbemand produceren is nu nog beter beheersbaar en er kan tijdig ingegrepen worden bij stilstand. Met RFA-Connect wordt onbemand en bewaakt geproduceerd.

Voor meer informatie over RFA-Robotloaders voor het automatiseren van uw CNC machine met een industriële robot: RFA-Robotloaders
Om meer te lezen over de software van RFA: RFA-Software