RFA-Robotpalletisers

Duidelijke afspraken en vaste prijzen
Bij RFA weet u precies waar u aan toe bent en wat er geleverd wordt voor een vaste prijs. Hiertoe heeft RFA voor palletisers een overzichtelijke brochure en prijslijst met een duidelijke leveringsomvang en vaste prijzen gemaakt.
– Meer informatie over de standaard RFA-Robotpalletisers
– De PDF prijslijst van RFA-Robotpalletisers
– De PDF brochure van RFA-Robotpalletisers

Flexibel en betaalbaar palletiseren met industriële robots
Robots worden steeds vaker ingezet voor het palletiseren. RFA heeft sinds 1992 bij honderden bedrijven Kawasaki robots geplaatst voor het opstapelen van:
dozen
zakken
emmers
trays
vaten
cans
stenen
kratten
kratten in meelwormenkwekerijen
Een greep uit gerealiseerde projecten vindt u via projectomschrijvingen en video’s.

Eenvoudige bedienen en patronen aanmaken
Door het ingeven van de productmaten en de palletafmetingen berekent het RFA-PatEdit programma verschillende stapelpatronen. De pallet wordt in 3D weergegeven en is eenvoudig te controleren. Om de robot de stapeling uit te laten voeren wordt het gehele programma naar de robot gezonden via ethernet. Een demo van het programma kunt u hier downloaden.

Ontwikkeling en standaard systemen
De robot palletisers werken naar volle tevredenheid. Onze klanten zijn enthousiast over de betrouwbaarheid en de flexibiliteit van de palletisers met Kawasaki Robots en de verbeterde ergonomie.
Op basis van 39 jaar ervaring heeft RFA de standaard robot palletiser ontwikkeld. Deze systemen heeft RFA vele malen geïnstalleerd. Door standaardisering is de prijs gunstig en de levertijd kort.
Naast standaard systemen werkt RFA custom palletisers voor uiteenlopende sectoren uit.

Project aanpak
Ieder project is anders, ook bij een standaard palletiser. De beschikbare ruimte, omgeving, producten en bedrijf specifieke eisen worden in kaart gebracht. De opstelling wordt ingetekend en het concept voor het hanteren van de producten wordt uitgewerkt. De vindingen worden besproken en vastgelegd.
Vervolgens bouwt RFA het systeem in onze productiehal op. Een pallet met werkelijk product wordt gebruikt om het systeem te testen en de afname test uit te voeren. Omdat de robot palletiser al volledig functioneel opgesteld is in onze bedrijfshal is de installatie in een zo kort mogelijke tijd gereed. Tot slot wordt de robot palletiser productie gereed opgeleverd op locatie.

Havo B.V. uit Ermelo heeft weer een robotpalletiser van RFA B.V. in gebruik genomen, deze keer voor het opstapelen van
Deze RFA Robotloader Kawasaki RS080N robot neemt de gezaagde werkstukken uit een Behringer HCS 180 cirkelzaagmachine bij thyssenkrupp Materials Nederland
Deze Kawasaki RD080N robotpalletiser is bij Bijlard International geïnstalleerd door RFA B.V. De robot palletiseert dozen met kokers en worsten
RFA heeft een supersnelle compacte robotde-palletiser ontwikkeld op basis van de Kawasaki RS020NFE91 robot. Deze snelle robot kan cans tot
De robot depalletiseert zakken en dozen en palletiseert deze op een ander formaat pallet
RFA B.V. heeft voor een al aanwezige Kawasaki ZX165 robot een nieuwe grijper voor pallets ontwikkeld. Deze grijper maakt het