RFA-Software

RFA robotsystemen worden geleverd met geavanceerde software op een Tablet-PC. De verschillende applicaties zorgen voor een eenvoudig gebruik en intuitieve bediening door de visuele weergave van de instellingen. Een Tablet-PC is draadloos verbonden met de robot en het bedrijfsnetwerk. RFA ontwikkelt de software in eigen huis en kan hierdoor steeds inspelen op de veranderende vraag per project.

RFA-Connect voor statusmeldingen naar een smartphone
Wanneer een beladingsrobot veel onbemande uren werkt of buiten het zicht van de operator werkt is het belangrijk dat bij verstoringen of het leegraken van een magazijn snel ingegrepen wordt. RFA-Connect zendt de vooraf gedefinieerde meldingen naar een van de telefoonnummers in het adresboek. De verschillende nummers kunnen door middel van een roosterfunctie op verschillende momenten de informatie ontvangen. Lees meer…..

RFA-JobEdit voor RFA Robotloaders met gemengde productie
Om gemengde productie te kunnen uitvoeren wordt de RFA-JobEdit software ingezet. Hiermee is de robot in staat een lijst van taken uit te voeren. De taken kunnen variëren tussen het plaatsen ven werkstukpallets, spanmiddelen of werkstukken. De robot wordt door dit programma ingelicht in welke volgorde de werkstukken in de cnc machine geladen moeten worden.
De lijst aan taken wordt eenvoudig opgebouwd. Een tijdsindicatie wordt gegeven van de complete lijst waardoor de planning wordt vereenvoudigd.
Het bij een taak behorende CNC bewerkingsprogramma wordt via TCP/IP naar de machine verzonden of het programma in het geheugen wordt geactiveerd. Lees meer…..

RFA-Pallet voor RFA Robotloaders met palletbelading
Bij het beladen van machines wordt regelmatig gekozen voor het inzetten van werkstukpallets. De werkstukdragers worden in een magazijn opgeslagen tot deze voor productie nodig zijn. Ook voor deze oplossing heeft RFA bedienvriendelijke software ontwikkeld. De opslagposities van de verschillende pallets in het magazijn worden overzichtelijk weergeven. De status van de verschillende pallets wordt weergegeven waardoor de operator zicht heeft op de voortgang. Een pallet uit het magazijn wordt eenvoudig naar de sluis gesleept waarna de robot de pallet naar de sluis brengt of andersom. Lees meer…..

RFA-PatEdit voor RFA-Palletisers
PatEdit is door RFA ontwikkelde software waarmee op eenvoudige wijze stapelpatronen en robotprogramma’s gegenereerd worden. Door het ingeven van de productmaten en de palletafmetingen berekent het programma verschillende stapelpatronen. De pallet wordt in 3D weergegeven en is eenvoudig te controleren. Om de robot de stapeling uit te laten voeren wordt het gehele programma naar de robot gezonden via ethernet. Een demo van het programma kunt u hier downloaden.
Lees meer…..

RFA-Raster voor RFA-Robotloaders
Het RFA-Raster systeem wordt ingezet om een beladingsrobot bij een CNC machine in te stellen. De operator geeft de verschillende variabelen in mm aan. De grijper, rasterverdeling, krat en machineklem worden visueel weergegeven waardoor de operator eenvoudig de variabelen herkent. De instellingen kunnen opgeslagen worden en eenvoudig geladen worden. Alle instellingen worden gedaan op het touch screen van de Tablet-PC. Door de eenvoudige intuïtieve bediening is de acceptatie van de Robotloader op de werkvloer optimaal. De software wordt project specifiek geoptimaliseerd. Lees meer…..

RFA-Vision, flexibele robot vision voor Kawasaki robots
Met het RFA Vision-programma is het mogelijk om in een handomdraai een vision toepassing te programmeren voor de industriële Kawasaki robots die de ethernetfuncties ondersteunen. Omdat het programma op een PC draait wordt er een zeer korte herkenningstijd behaald, onder alle omstandigheden. Versie 5.0 is speciaal ontworpen om te werken op een Tablet PC met Touch Screen, zoals een Microsoft Surface. Het is natuurlijk ook mogelijk om RFA-Vision op een desktop PC te draaien. Lees meer…..