RFA Robotpalletiser Kawasaki CP180LEE03 voor dozen en cans van 2 lijnen

RFA heeft deze Kawasaki CP180L robot palletiser sleutelklaar geleverd aan Kemetyl Professional B.V. in Soest. De robot stapelt dozen en plastic cans, hanteert 3 formaten lege pallets en plaatst ook tussenkartons. Doordat de robot hele rijen met dozen of cans tegelijk draagt, wordt er een hoge capaciteit behaald. Gerede pallets worden automatisch afgevoerd naar een wikkelaar. De operators van Kemetyl maken met de bedieningsvriendelijke palletiseersoftware van RFA, PatEdit, zelfstandig nieuwe stapelpatronen en sturen deze door naar de palletiser.

Met hoge capaciteit display geperforeerde dozen palletiseren

De robot plaatst een pallet op de rollenbaan. De grijper is geschikt voor geperforeerde dozen. Dan pakt de robot een rij dozen en tegelijk een tussenvel en plaatst deze op de pallet. De robot palletiseert vervolgens rijen met dozen in de lengte- en in de dwarsrichting. De robot plaatst ook tussenvellen. Door de dubbele aanvoer is er een compact systeem met een hoge capaciteit van ca 24 dozen per minuut gecreëerd.

Amerikaanse vouwdozen van 2 vullijnen voor jerry cans met olie

De compacte Kawasaki RD080N robotpalletiser pakt met een dragende klemgrijper 2 dozen tegelijk. De robot pakt ook lege euro- en cp9 pallets van de stapel en legt deze op de pallet rollenbanen. De robot pakt tussenvellen met een vacuümcups, die in de grijper zijn geïntegreerd. De beladen pallets worden door de aangedreven rollenbanen uit de palletiser getransporteerd. Het hele systeem, inclusief alle rollenbanen, wordt door de robot bestuurd.

Kleine doosjes met hoge capaciteit palletiseren

De robot pakt 1 of 2 rijen of gedeeltes van rijen met doosjes en plaatst deze op de pallet. De doosjes worden in de oppakpositie geformeerd, er worden complete of gedeeltes van rijen klaargezet voor de robot. De robot hanteert een vacuümgrijper, waarvan de obedekte vacuümcups automatisch worden afgesloten. De robot pakt ook een tussenvel en plaatst dit op de pallet pf op de doosjes.

Palletiser voor kleine amerikaanse vouwdoosjes bij Heinz

De doosjes komen liggend op de zijkant uit de case packer. De robot kantelt de doosjes in het oppakstation op de aanvoebaan.  De robot palletiseert de doosjes met een dragende klemgrijper en pakt ook een lege pallet van de stapel en plaatst deze op de rollenbaan. De stapels met lege pallets komen over een palletrollenbaan in de robotcel. De beladen pallets worden over een rollenbaan uit de robotcel gebracht.  De operator hoeft het gebeid van de palletiser nooit te betreden.

Amerikaanse vouwdozen van 2 case packers palletiseren

Vanwege de beperkte beschikbare ruimte is de compacte Kawasaki RD080N robot ideaal voor deze toepassing. De aanvoerbanen hebben door een pusher een dubbele buffercapaciteit. Tevens worden de dozen op de banen geformeerd, zodat de robot  2 dozen zowel aan de lange als aan de korte zijde kan pakken. De beladen pallets worden met AGV’s afgevoerd. De robot hanteert ook de lege pallets.

Dozen met kaas: 2 robots voor 6 lijnen

De robots hanterent dozen, euro- en plastic pallets. De dozen komen van 6 verpakkingslijnen naar de robot. De grijper is geschikt om hele rijen metdozen op te pakken en neer te zetten. RFA heeft de 2 robots, 6 dozenbanen met formeerfunctie, pallet rollenbanen, transferwagen, weegstation, rekfolie wikkelaar en een geavanceerd OPC systeem sleutelklaar geleverd.

Zware dozen van 30 kg. palletiseren bij Cargill

De robot palletiser plaatst een pallet op de grond. De grijper is geschikt voor zware dozen van 30 kg. De robot klemt de zware dozen stevig vast en plaatst deze op de pallet. Om ruimte te besparen is de robot boven de aanvoerbaan geplaatst. Deze palletiser is opgebouwd als een standaard single-manual robotpalletiser van RFA, maar dan met een klemgrijper voor zware dozen .

Dozen van 30kg. palletiseren, foliedispenser, palletdispenser

De palletdispenser plaatst een lege pallet op de rollenbaan. Terwijl de pallet onder de foliedispenser door wordt getransporteerd, legt de dispenser een plastic vel op de pallet. De robot is uitgerust met een robuuste klemgrijper die geschikt is om 1 doos van 30 kg op te pakken. De beladen pallet wordt door de met een lichtscherm beveiligde opening in het hek getransporteerd tot buiten de robotcel. Hier kan de operator de pallet veilig van de rollenbaan afnemen.

Amerikaanse vouwdozen met flessen palletiseren

De robot palletiser plaatst de lege pallets op de rollenbaan. De robot pakt met een dragende klemgrijper 1 of 2 dozen plaatst deze op de pallet. Er staan 3 verschillende soorten lege pallets binnen het bereik van de robot. De dozen zijn gevuld met plastic flessen met verf. De robot kan 2 pallets tot 2,5 meter hoog beladen met dozen. De beladen pallets worden met een rollenbaan afgevoerd.