25 kg zakken depalletiseren

Voor het geautomatiseerd depalletiseren en legen van zakken van 25 kg. heeft RFA een speciale robotgrijper ontwikkeld en succesvol getest. De Kawasaki CP180L robot pakt met deze multifunctionele grijper niet alleen de zakken, maar ook de lege pallet van de rollenbaan en plaatst deze op een stapel. Met een lasersensor, die in de grijper gemonteerd is, meet de robot de positie van de zakken op de stapel. De robot plaatst de grijper op de zak en 8 robuuste rvs pennen worden door pneumatische cilinders in de zak gedreven. De robot tilt de zak van de pallet en brengt deze naar de messen boven de stortbak. De robot drukt de zak op de messen, de zak scheurt open en de de inhoud valt in de stortbak. Door een speciaal mechanisme wordt de inmiddels geleegde zak gefixeerd in de grijper. De robot werpt de lege zak vervolgens in de afvalcontainer. Het pallettransportsysteem zorgt voor de automatische aanvoer van de pallets met zakken en de lege afvalcontainer en voor de afvoer van de stapels met lege pallets en de afvalcontainer voor lege zakken.