RFA Robotloader Kawasaki RS020N laadt pallets en werkstukken in Mazak CV5-500 bij MetaTech

RFA heeft deze Kawasaki RS020N robot bij Metatech Metaalbewerking in Sassenheim. De robot kan zowel Lang pallets als losse werkstukken door de zijdeur in de Mazak CV5-500 freesmachine laden.
De Lang pallets worden door de operator in de sluizen van het palletmagazijn geplaatst. De robot zet de pallets vanuit de sluizen op vrije posities in het magazijn. Op de in de RFA-Pallet software ingestelde volgorde plaatst de robot de pallets vanuit het magazijn in de Mazak freesmachine en na de bewerking weer terug in het magazijn.
De beladingsrobot bedient de hendel waarmee Lang pallet in het opspansysteem in de machine wordt geklemd.
De productievolgorde wordt gemakkelijk en snel ingesteld op de tablet pc, waarop de intuïtieve RFA-Pallet software draait. Tegenover het palletmagazijn is een werktafel met een rasterplaat erop binnen de robotcel geplaatst.
De robot kan de losse werkstukken vanuit de rasterplaat in de klem in de Mazak cnc freesmachine laden. De productie wordt nu ingesteld met behulp van de RFA-Raster software die op de tablet pc draait.
Met de RFA-Connect software wordt de status, verstoringen en statistieken samen met video materiaal van de IP camera naar een ingeroosterde smartphone verzonden.