RFA Robotloader Kawasaki RS020N bij DelwiGroenink B V

De Mazak Quick Turn Smart 200L draaibank van Delwi Groenink Machinefabriek B.V. wordt automatisch beladen door een Kawasaki RS020N Robotloader die door RFA B.V. is geïnstalleerd. De robot pakt de werkstukken van een magazijntafel en laadt deze in de Mazak draaibank. Gerede werkstukken worden op de tafel terug gelegd of op een europallet. De robot heeft een dubbele grijper, zodat het wisselen in de machine snel gebeurt.
De klauwplaat wordt door de robotloader schoon schoon geblazen met perslucht, die uit een nozzle op de robotgrijper stroomt.
De robot opent en sluit de machinedeur door een haak, die aan de robotgrijper is bevestigd, in een oog aan de machinedeur te steken en zo de deur te schuiven.
De robot wordt snel en eenvoudig ingesteld door enkele tabs van de operator op de tablet pc, waarop de gebruiksvriendelijke intuïtieve RFA-Raster software draait.
De door RFA meegeleverde camera biedt de mogelijkheid om de robotinstallatie op afstand te zien werken, via een smartphone of een pc.
Als er zich onregelmatigheden voordoen, slaat de tablet pc een video van de laatste minuten op, zodat de gebeurtenissen achteraf kunnen worden bekeken voor analyse. De operator ontvangt ook berichten van de robotinstallatie via de door RFA ontwikkelde App RFA-Connect.